Засідання «Рамштайн-16»: Остін розповів, яку допомогу союзники нададуть Україні

Засідання «Рамштайн-16»: Остін розповів, яку допомогу союзники нададуть Україні
Ллойд Остін: «З точки зору нашої здатності продовжувати підтримувати як зусилля в Україні, так і в Ізраїлі, абсолютно, ми можемо робити це одночасно, і ми будемо це робити разом»
фото з відкритих джерел

За словами міністра оборони США, близько 50 країн Контактної групи зобов'язалися виділити більше ніж $33 млрд на пряму безпекову допомогу для України

Сьогодні, 11 жовтня, у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України «Рамштайн-16». Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив про результативність зустрічі на брифінгу після засідання.  

«Оскільки українські війська стикаються з ключовим моментом на полі бою, ми повинні забезпечити, щоб незамінна допомога США для України продовжує надходити без перебоїв», – сказав Остін.

Він зазначив, що з часу неспровокованого вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 році, США зобов'язалися виділити на підтримку України $43,9 млрд. Це включає найновішу допомогу США у розмірі $200 млн.

Окрім того, як сказав Остін, він повідомив своїх колег на засіданні Рамштайн, що у Конгресі США досі зберігається двопартійна підтримка для України. «Демократія потребує часу, аби усе залагодити. І вони знають, що ці процеси мають завершитися самі собою», – сказав Остін.

Він також повідомив усім учасникам засіданні, що серед американського суспільства спостерігається широка підтримка для України.

«З точки зору нашої здатності продовжувати підтримувати як зусилля в Україні, так і в Ізраїлі, абсолютно, ми можемо робити це одночасно, і ми будемо це робити разом. Ми найсильніша держава у світі. Ми будемо робити те, що необхідно для допомоги нашим союзникам і партнерам», – сказав Остін.

За словами міністра оборони США, ще близько 50 країн Контактної групи зобов'язалися виділити більше ніж $33 млрд на пряму безпекову допомогу для України.

«Насправді, три найбільші європейські донори України, – Німеччина, Велика Британія і Польща, – усі зобов'язалися виділити більше, аніж Сполучені Штати у відсотковому відношенні до ВВП», – наголосив Остін.

Також він сказав, що багато інших європейських країн зобов'язалися гадати значну допомогу для України, у тому числі Хорватія, Данія, Фінляндія, Швеція і усі три балтійські країни.

Зокрема, Німеччина передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patirot і додаткові ракети для цієї системи. Ця допомога стане частиною пакету допомоги на суму 1,1 млрд доларів, у який також увійдуть ще 10 танків Leopard 1 та дві системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Крім того, Іспанія продовжить здійснювати важливу місію з підготовки українських військових в експлуатації зенітно-ракетних комплексів HAWK і надасть додаткове обладнання HAW.

Також, за словами Остіна, Швеція схвалила новий пакет допомоги Україні на суму 200 млн доларів, у тому числі надасть критичні боєприпаси для протиповітряної оборони.

Разом з тим, Болгарія передасть Україні компоненти, аби допомогти зміцнити зенітно-ракетні комплекси С-300. Франція налаштована передати більше гаубиць Caesar і прискорити їхнє виробництво.

До того ж, Велика Британія надасть новий пакет допомоги, у який увійде підтримка протиповітряної оборони, гармати калібром 155 мм і не тільки.

Нагадаємо, міністерство оборони США 11 жовтня опублікувало про новий пакет військової допомоги Україні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Рятувальники у Хорватії пів доби гасять велику пожежу на заводі (відео)
Рятувальники у Хорватії пів доби гасять велику пожежу на заводі (відео)
Варшава відреагувала на відсутність польської делегації на оборонному форумі у Києві
Варшава відреагувала на відсутність польської делегації на оборонному форумі у Києві
До Польщі направили багатоцільові винищувачі Typhoon
Велика Британія направила до Польщі винищувачі для захисту від російської агресії
Білорусь звинуватила польський вертоліт у порушенні кордону. Польща відреагувала
Білорусь звинуватила польський вертоліт у порушенні кордону. Польща відреагувала
Польська сторона заявила, що готова працювати над розв’язанням проблеми постачання української агропродукції
Мінекономіки: Польща готова до пошуку компромісу щодо імпорту українського зерна
Протести триватимуть два дні
У Франції співробітники Apple Store оголосили страйк у день початку продажів iPhone 15
Продовжується робота з компаніями задля розмінування за допомогою дронів і роботів
Шмигаль назвав терміни повного розмінування України
Він додав, що крилаті ракети досягають більшої дальності, ніж будь-яка інша зброя
Ракети Taurus для України: стало відомо, коли Німеччина передасть зброю
Тайвань заявив про майже 30 китайських військових літаків у своєму повітряному просторі
Тайвань заявив про майже 30 китайських військових літаків у своєму повітряному просторі
Дата публікації новини: