Сергій Лещенко Народний депутат 8 скликання

Закон про диктатуру партійних вождів уже 18 раз намагаються включити в порядок денний Ради

Сьогодні було п'ять безрезультативних спроб. Закон дозволяє чистити "хвіст" партійного списку (тобто тих, хто не пройшов до парламенту)

Сьогодні було п'ять безрезультативних спроб. Закон дозволяє чистити «хвіст» партійного списку (тобто тих, хто не пройшов до парламенту). Це порушення самої логіки виборів за закритими списками, адже люди голосують за весь список, а не за конкретних осіб. Хтось обирає свою партію, бо йому подобається перший номер списку, хтось - бо йому подобається 100 номер списку.

Мета закону - прибрати зі списку БПП адвоката Корбана Андрія Богдана. Коли півтора роки тому Богдана включили в список БПП, це було окей, бо був договорняк з Коломойським (кажуть, підкріплений 2 "лямами" твердої валюти). Зараз з Коломойським війна - тому Богдана хочуть прибрати, бо через це ніхто зі списочників БПП не може піти працювати в уряд (а у вчорашньому списку кандидатів, запропонованих БПП, 5 таких депутатів). Адже, якщо хтось зі списочників складе мандат, Богдан стане депутатом. Тому знову і знову намагаються схвалити закон №3700.

Я вважаю Коломойського та Корбана злом, і ніхто не може запідозрити мене в симпатіях до них. Нещодавно я не став брати участь у одній анти-БППшній виставі Коломойського, яку він розігрував у Австрії. І про це знає особисто президент Порошенко. Але я так само вважаю неприйнятним проводити чистки партійних списків заднім числом. І приймати закони під одну особу. Думаю, будуть і далі спроби протиснути цей закон. Зроблю все залежне від мене, щоб не дати цьому відбутися.

Нажмите на изображение, чтобы увеличить документ

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: