Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Про жах Корюківки ви не почуєте від прокремлівських депутатів, які верещать про фашизм

1-2 березня 1943 року, під час німецької окупації, загони карателів спалили і вбили усіх мешканців українського містечка Корюківка на Чернігівщині

6700 мешканців, в основному жінок, дітей та старих людей (дорослі чоловіки були призвані в армію) — було знищено.

Це — найбільше за всю Другу світову цілковите винищення населеного пункту.

Безпосередні виконавці злочину — угорські карателі зі 105-ї легкої дивізії та їх «помічники» з підрозділу 399 польової жандармерії, російського за етнічною належністю.

Загін червоних партизан Федорова переважав сили карателів у 10 разів, але спокійно, з безпечної відстані спостерігав, як догорає Корюківка разом з її мешканцями. Хоча каральна акція була відповіддю саме на дії загону Федорова. Але захист народу не входив у плани «народних месників».

Про жах Корюківки ви не почуєте з вуст прокремлівських депутатів, які верещать про фашизм в Україні та готуються їхати в Москву на парад 9 травня.

Так само як не почуєте про підірваний НКВД Київ у вересні 1941-го і про червоний від крові беззбройних українських селян Дніпро восени 1943-го.

Бо їм байдуже. Вони ненавидять українців, тому їм байдуже.

І ще їм неприємно говорити правду, бо судячи з усього, останнє що чули спалені живцем корюківці — це був русскій мат.

Ніколи знову.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: