Володимир Ар`єв Народний депутат

Резолюція ПАРЄ. Що це нам дає?

Я отримав багато скептичних коментарів щодо резолюції ПАРЄ

Я отримав багато скептичних коментарів щодо резолюції ПАРЄ. Тому варто коротко пояснити її важливість, особливо з огляду на унікальну для цього органу жорстку тональність.

1) ПАРЄ складається з депутатів національних парламентів Ради Європи та країн ЄС. В останніх вони ще й формують уряди. Резолюції ПАРЄ виконуються в національних парламентах членів Євросоюзу краще ніж поза межами ЄС. Тому це додатковий потужний засіб тиску на уряди країн-членів ЄС, щоб ворушилися. З цим у ЄС наразі проблема і вайлуватість структури визнають майже усі. Але іншої Європи ми поруч не маємо.

2) Це перше рішення Європейської структури, де йдеться про КОНКРЕТНІ санкції проти української влади. Власне, євробюрократичні завади прорвані. Скриню відчинено!

3) Створення комітету з розслідування порушень прав людини і злочинів проти людства в Україні. Результати роботи таких комітетів завжди потрапляють в Гаагу, до міжнародного трибуналу.

Це в двох словах. Євробюрократію треба розрухати. Якщо цим не займатися, буде значно гірше - вони, не без додаткової аргументації нашого північного сусіда, закриються від українського питання.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: