Володимир Ар`єв Народний депутат

Чому заклик до економії газу не забаганка, а необхідність

#прикрути

Як би так показати на пальцях що з газом сталось? Спробую максимально просто

Газ - не вагон. Щоб доставити його від РФ в ЄС треба щоб здоровенна труба була вщент заповнена тим самим газом, який через кожні Х киломтрів піддувають спеціальні такі насоси - женуть його клятого в потрібному напрямку. Якщо зменшити тиск на вході в українську трубу, що в порушення транзитної угоди зробила Росія, то знижується тиск по всій трубі. Для того щоб Європа отримала російський газ нам доводиться піддувати трубу своїм власним газом, який нам зараз дуже потрібен щоб грітися. Газом українським, який ми НЕ купуємо в РФ і за який нам не заплатить ні ЄС, ні ображена рішенням стокгольмського суду Росія. Якщо цього не робити, то українська газотранспортна система, яка є технічно складнішою ніж я описав, просто розвалиться і відновити її обійдеться в мільярди. Доларів.

Тому щоб не втратити значно більше нам треба зараз зробити #прикрути і пустити власний газ на порятунок своєї ж труби. На кілька днів. До потепління. Щоб не втратити значно більше.

Отже, заклик до короткої економії - не забаганка, а необхідність. Обгрунтована законами фізики і інженерії української газової труби.

Сподіваюсь, пояснив.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: