Віктор Балога Народний депутат України

Для чого влада б'є по моєму молодшому братові - Павлу Балозі

В сьогоднішній Україні можливо все.

В сьогоднішній Україні можливо все. Навіть те, що не вкладається в рамки права і елементарного здорового глузду.

Наші суди можуть скасувати конституційну реформу, дозволити державі не платити пільги і навіть спробувати забрати депутатський мандат через 4 місяці після виборів.

І от вчора юристи Єдиного Центру практично весь день просиділи у Вищому адміністративному суді, де розглядають справу, за якою хочуть поставити під сумнів перемогу Павла Балоги на виборах до Верховної Ради.

Зрозуміло, що ні юридичних підстав, ні процедури, за якою суд може позбавити депутатського мандату, немає. Але підміна закону політичною доцільністю стала нормою в Україні.

Спроби забрати у Павла депутатський мандат почалися у день голосування і не завершилися по сьогодні. Тоді нам вдалося з боями відстояти результати виборів. Але як тільки ми прийшли у Верховну Раду – всім стало зрозуміло, що ніхто не буде танцювати під чиюсь дудку. Тому, розуміючи, що кожен мандат зараз на вагу золота, влада вирішила в неконституційний спосіб змінити Павла Балогу на лояльного до себе депутата.

Очевидно, що це ще й спроба відплатити мені за об’єктивну оцінку ситуації в державі. Але вдарили не по мені, а по моєму молодшому братові. Вірніше спробували вдарити.

Так я хочу сказати – не вийде. Ми це все уже проходили не раз і розуміємо, що навіть якщо українські «судді» винайдуть юридичне ноу-хау, Європейський суд прийматиме рішення відповідно до закону.

Але питання в іншому – для чого владі показувати всьому світу, що в Україні не просто вибіркове правосуддя, а повна відсутність судової гілки влади і всі рішення приймаються в одному кабінеті?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: