Віктор Балога Народний депутат України

Європейські та азійські цінності. Де ми хочемо жити завтра?

Дискусія між Європейським союзом і Митним повинна зводитися до конкуренції цінностей.

Дискусія між Європейським союзом і Митним повинна зводитися до конкуренції цінностей. З одного боку – західних, з іншого – азійських.

Що таке «європейські цінності» кожен з нас, навіть той, хто не є прихильником ЄС, приблизно собі уявляє. Це тисячолітні традиції демократії, високі стандарти життя, соціальний захист і повага до прав людини, хоч з останнім вони часто перегинають.

А що нам пропонує Схід? «Азійські цінності» - це показова розкіш при злиденності щоденного життя, повне сприйняття суспільством тоталітаризму, як норми, і тисячолітня історія корупції, як невід’ємної складової системи державного управління.

Тобто питання не в економіці, промисловій кооперації, чи в «спільному історичному минулому». Питання в тому, де ми хочемо жити завтра: в «потьомкінській дєрєвні», чи в країні, де цивілізація не закінчується за столичною кільцевою дорогою.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: