Віктор Балога Народний депутат України

Підписувати Асоціацію треба в будь-якому випадку

Давайте будемо відвертими – Угода про асоціацію з Україною потрібна Брюсселю не менше, ніж нам, і на те є цілий ряд вагомих підстав.

Давайте будемо відвертими – Угода про асоціацію з Україною потрібна Брюсселю не менше, ніж нам, і на те є цілий ряд вагомих підстав. Тому, потрібно розуміти, що непідписання цього документу для ЄС буде не меншою поразкою, ніж для України.

Зрозуміло, що в цій ситуації програвати не хоче ніхто. Але ніхто і не збирається проявляти гнучкість – Брюссель атакує Київ заявами про звільнення ЮВТ, а Київ у відповідь вигадує усе, щоб цього не робити.

Хочу нагадати усім в Україні, і в Європі, що Угода про асоціацію – це як сигнал до початку затяжного марафону, на якому нас чекає 28 ратифікацій у національних парламентах країн-членів ЄС. А це – 28 голосувань як у друзів України, так і там, де до нас ставляться скептично.

Тому не розумію побоювань ЄС щодо виконання Україною вимог. У Брюсселя є маса запобіжників, навіть якщо влада України задумає водити когось за носа. А це означає, що підписувати угоду треба за таких умов, які зараз склалися, тобто дати старт новій історії наших відносин.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: