Віктор Балога Народний депутат України

Як зробити владу сильною в умовах агресії

Тиждень тому, коли формували уряд, логіка кадрових призначень була іншою - на посади призначали політиків і компромісних кандидатів за квотним принципом.

Але, такий підхід категорично не припустимий в умовах військового часу.

Час вимагає від усіх зняти краватки, відмовитися від дипломатичних формальностей і приймати оперативні рішення сьогодні, щоб завтра російські БТРи не їздили Хрещатиком.

Для цього потрібен уряд, у якому силовики - не просто хороші хлопці, або улюбленці публіки. А люди, які від А до Я знають нашу не ідеальну систему МВС, СБУ, Міноборони. А хороших хлопців можна спокійно повернути на свої посади після закінчення війни.

Тому вважаю, зараз необхідно негайно посилити силовий блок. А саме, віце-прем'єр Ярема, або депутат Геннадій Москаль, як вихідці з системи, зараз будуть більш ефективними у МВС. Нехай коаліція визначається, хто з них більше підходить для роботи міністра. А посаду віце-прем'єра має зайняти людина, яка є або сильним менеджером, або добре розуміється на роботі силового блоку.

Міністерство оборони потребує керівника, який буде повертати втрачені об'єкти і не допустить захоплення нових. І не лише в Криму, а по всій Україні. Вважаю, що таким якостям відповідає Анатолій Гриценко. Нехай він комусь у нинішній владі не подобається, але це та людина, яка справиться з такими задачами.

Друзі, ще раз наголошую - мова йде не про поділ портфелів, а про те, як зробити владу сильною в умовах агресії. А коли потрібно рятувати країну, бо очевидно, що одного Криму для Путіна не достатньо, всі амбіції, партійні квоти повинні бути відкладені до мирних часів.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: