Віктор Балога Народний депутат України

Росія не впевнена в своїх силах в Криму. Три кроки, які має зробити Світ

Ні «референдум», ні «рішення парламенту» не визнає ніхто, окрім, можливо, Абхазії, Південної Осетії, Придністров’я та самої Росії. На жаль, у цій ситуації від української влади залежатиме не багато. Залишається лише вимагати від світу не просто «занепокоєння» і погроз, а конкретних кроків.

«Референдум», який не визнають навіть сателіти РФ, можна призначати не на 16 березня, а хоч на сьогоднішній вечір. З таким самим успіхом, голосувати можна хоч за приєднання до РФ, хоч до Венесуели, чи Південної Осетії. Т ака поспішність говорить лише про одне – Росія не впевнена в своїх силах в Криму. І тому поспішає приєднати півострів до себе під дулами автоматів і на хвилі боротьби з «бЕндерівцями».

Ні «референдум», ні «рішення парламенту» не визнає ніхто, окрім, можливо, Абхазії, Південної Осетії, Придністров’я та самої Росії. На жаль, у цій ситуації від української влади залежатиме не багато. Залишається лише вимагати від світу не просто «занепокоєння» і погроз, а конкретних кроків. А саме:

1. Військової блокади Криму. Щоб жодна військова машина і жоден солдат РФ не зміг перетнути кордон Україні, ні морем, ні сушею, ні повітряним шляхом.

2. Економічних санкцій стосовно РФ. Я вже говорив, і ще раз наголошую, йдеться не про дріб’язок, а про такі кроки, як різке зменшення обсягів закупівлі російського газу європейськими споживачами «Газпрому».

3. Російська Федерація має бути негайно виключена з усіх міжнародних організацій, принципи яких порушила, ввівши війська на територію України.

Історичні аналогії з серединою минулого століття більш, ніж очевидні. Якщо і цього разу світ закриє на це очі, то за кілька років тремтітиме уже вся Європа. Діяти потрібно негайно!.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: