Віктор Балога Народний депутат України

Українцю раді в Польщі, Чехії чи Канаді, але не в Україні

Українцю раді в Польщі, Чехії чи Канаді, але не в Україні

Через рік-два наші сусіди заберуть усіх, хто може робити щось своїми руками

Прочитав новину, що промисловці Чехії вимагають від свого уряду терміново створити умови для працевлаштування не менше 100 тисяч українців, які б заповнили робітничі вакансії. Бо чеська економіка росте, але через брак робочих рук, не настільки швидко, як могла би.

Як думаєте – українці поїдуть працювати в європейську державу по трудовій угоді, з медичним страхуванням, зарплатою у валюті і перспективою залишитися там? Навіть не сумнівайтеся.

Хочу нагадати, що перед цим поляки заявили, що так само планують залучити на роботу від 1 до 2 мільйонів українців.

А тепер давайте рахувати. Згідно даних Держстату, в реальному секторі економіки працює трохи більше 6 мільйонів людей. Приблизно третина – це робочі спеціальності. Як думаєте, що буде з українською економікою, якщо ми їх втратимо, а їм на заміну не буде кому прийти? Бо по-перше молодь тікає з України ще на стадії навчання в університеті, а по-друге, влада не фінансує професійно-технічну освіту, без якої у нас не буде кому ні плитку покласти, ні проводку протягнути. В принципі, і зараз особливо немає кому це робити. А через рік-два наші сусіди заберуть усіх, хто може робити щось своїми руками.

Замість того, влада турбується про суддів і прокурорів. А люди, які хочуть нормально жити і чесно заробляти, змушені тікати від цієї влади за кордон. В результаті, українцю раді в Польщі, Чехії, в Канаді, але не в Україні. Цікаво лише одне – це крайня форма байдужості влади до власного народу, чи свідома політика?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: