Тарас Чорновіл Журналіст, політичний діяч

Нічний шабаш на Банковій. А чому не під МВС?

Протестна акція у Києві, 27 вересня 2018 року
Фото: Главком

Жорстокі й дикі напади на кільканадцятьох активістів-членів патріотичних організацій переважно виконували люди, які належать до інших патріотичних організацій, частина були бійцями в добробатах у АТО (чомусь саме в тих, які нині гостро опозиційні), що жодним чином не має кинути тінь на всіх інших бійців-добровольців

Активісти, на яких скоїли напад, та їхні організації ставляться до чинної центральної влади та президента країни деколи опозиційно, деколи скептично, деколи нейтрально.

Ті структури, у які входять нападники, здебільшого демонструють жорстку й безумовну навіть не опозиційність, а саме ворожість до чинної центральної української влади й персонально ненавидять президента України.

Ще якісь активісти, які демонструють жорстку й безумовну навіть не опозиційність, а саме ворожість до чинної центральної української влади й персонально ненавидять президента України, протестувати проти нападів на перших активістів ідуть до Адміністрації Президента, де збираються провести черговий перформанс «ніч на Банковій», спрямований особисто проти президента.

То скажіть мені дуже просту річ: на чиїй стороні перебувають ті активісти, що ночували сьогодні на Банковій, та з ким вони насправді солідаризуються: з потерпілими активістами, чи з тими, хто на них нападав?

Ще пару питань: а вас не дивує, чому саме до Президента, який не має права втручатися в слідство, а не до Авакова, відомство якого (непідзвітне Президентові) безпосередньо веде розслідування?

Чому йдуть до порожньої Адміністрації, знаючи, що президент зараз у США на Генасамблеї ООН?

Чому вибрано той день, коли в сусідній РФії панує страшне обурення через виступи президента Порошенка в ООН, а активісти добре розуміють, що їхні стріми з акції будуть іти що в записі, що в прямому ефірі російських та пригодованих іноземних каналів?

Чому нічний час проведення антипрезидентської акції так явно співпадає з денними й вечірніми робочими годинами в США, де цього дня особливо активно працюватимуть російські дипломати, проводиться ряд важливих заходів?

І останнє питання: скільки серед організаторів цього нічного шабашу корисних ідіотів, які навіть не розуміють, що їх використовують проти України, а скільки відвертих ворогів, які за російські гроші виконують російське замовлення? 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: