Тарас Чорновіл Журналіст, політичний діяч

Убогість акцій Саакашвілі

Акція у Києві
фото: censor.net

Проїздив мимо й зміг поглянути на убогість нової акції Саакашвілі на Михайлівській.

Це ж треба – роздати десятки тисяч барвистих запрошень (лише біля мене на метро «Осокорки» три дні пару людей всім їх тикало), задіяти купу нардепів, кілька підконтрольних ЗМІ, може, навіть пані посол США звично СМС із проханням прибути деяким «антикорупційним» клієнтам розсилала... А прийшло пару сотень чоловік.

Більшість з них – особи доволі маргінальної зовнішності. Загальна кількість якраз дорівнює повному списку помічників нардепів-підспівувачів (Дерев’янко, Лещенко, Найєм, Заліщук, Соболєв-Зімін, Семенченко-Грішин, Левченко, Луценко – той, що Ігор, і ще кілька). У кожного 30 офіційно зареєстрованих помічників, плюс охорона Саакашвілі, Сакварелідзе, ще деяких авторитетів. Уже виходить більше, ніж зібралося помітингувати. Це щодо кількості.

А тепер щодо суті. Закликали до двох речей – прийняти до 3 грудня закон про імпічмент та закон про антикорупційний суд. Не раз уже про це писав, але повторюся. Закон про імпічмент (не лише пряма норма в Конституції, а окремий повноцінний закон) був уже ухвалений і є чинним від 2011 року. Просто для особливо грамотних поясню, оскільки вся процедура імпічменту проходить у парламенті від першої й до останньої хвилини, то цей закон виділений у спеціальну главу 30 Закону про регламент Верховної Ради, яка так і називається: про процедуру імпічменту. Насправді бракує закону про спеціальні слідчі комісії, але для дуже тупих це вже вища математика. Тому ні Саакашвілі, ні Дерев’янко так і не допетрали, чого ще бракує для можливості проводити такий процес (там, до речі, ще й 338 голосів їм у Раді бракує та, звісно, клепки в голові).

А щодо закону про антикорупційний суд, то саме той проект, який написали під себе в НАБУ й зараз хочуть протягнути соратники Саакашвілі й за сумісником любі друзі Ситника, розгромлений Венеційською комісією через його неконституційність. Саме цього варіанту вже точно не буде, а будь-який інший їм точно не сподобається. Тай щось мені здається, що ці два питання аж ніяк не входять до числа суспільно значимих. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/11/13/ubogist_novoi_aktsii_saakashvili_1204115

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: