Скандальний твіт Ілона Маска. Чому саме зараз?

Ілон Маск
фото з відкритих джерел

У США скоро будуть проміжні вибори до Конгресу

По Маску.

Ми дуже і дуже завдячуємо Starlink нашим успіхам на фронті. Це революційна технологія і перевага українців на полі бою.

Але є внутрішня політика США. Скоро в США вибори, а Маск не дуже полюбляє Байдена і демократів. І часто їх тролив. Наприклад, коли рік тому Байден не запросив Маска на зустріч великого бізнесу. І похвалив там GM та Генрі Форда. На що Макс закликав у тві не підтримувати Байдена і обвалити проміжні вибори до Конгресу. Скоро в США теж вибори.

Ще є маленький бізнес-момент. У червні FT писала про передачу партії Starlink Україні.

Там була така цитата.

«Маск отримав високу оцінку на Заході, але його допомогу інакше оцінили в Китаї, що є критично важливим зростанням ринку для його бізнес-імперії, де Tesla отримує чверть своїх доходів», – пише видання.

За даними FT за червень – найбагатша людина на Землі «находиться під тиском з боку Пекінської служби національної безпеки та інформаційних ресурсів, що погіршують його доступ до найбільшого в світі споживчого ринку, на тлі того, як напруженість у відносинах зі США росте, а місцеві конкуренти електромобілів наближаються до Tesla».

Далі даю дуже цікавий уривок із цієї статті. На подумати.

Керівник дослідницької групи космічних технологій Orbital Gateway Блейн Курсіо сказав, що «серйозна тривога в Китаї» була названа тим, що SpaceX і Starlink визнали критично важливими частинами «космічного військово-промислового комплексу США».

Starlink має понад 2000 супутників на низькій навколоземній орбіті, а Маск планує розвернути ще тисячі.

Пекінські військові планувальники охороняються сценарієм, при якому тисячі супутникових масок будуть розвернуті для спостереження за Китаєм або, що важливо, для підтримки Тайванію, демократичних країн, на суверенітет, над якими претендує Пекін.

Критика посилилася після вторження РФ в Україну. China Military Online, офіційне видання влади, у травні – розкритикувало глибокий зв’язок SpaceX із збройними силами США, у тому числі комерційні контракти з військовими, і розкритикувало можливість Starlink «підвищити боєздатність збройних сил США».

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: