Дмитро Тимчук Народний депутат України (Народний фронт)

Чи надасть влада США Україні летальну зброю?

Якщо ЗСУ будуть володіти великою бойовою потужністю, то буде шанс, що запрацюють Мінські угоди і що нарешті може піти якийсь дипломатичний процес

Американська сторона дуже допомагала Україні і, порівняно з нашим військовим бюджетом, це була досить суттєва допомога. Але ці $350 млн, які виділяв Конгрес, більше стосувалися організації роботи американських інструкторів на Львівщині на Яворівському полігоні. Звісно, якби Україна могла висловлювати свої побажання, то нам би більше потрібне було б обладнання, летальна зброя і таке інше.

Але ненадання Україні летального озброєння було політичним рішенням. Зараз це питання у США знову обговорюється. І якого висновку там дійдуть – не можу сказати.

Нещодавно Україну відвідали чимало представників Вашингтона з Республіканської партії, деякі конгресмени. На певні зустрічі запрошували й мене. Так от, американську сторону цікавили всі аспекти надання Україні летальної зброї. Як вона має використовуватися, які плани в українського керівництва з цього приводу. В політичному плані їх більш за все цікавило - чи не спровокує надання летальної зброї ще більшу агресію з боку Росії.

Зрозуміло, що українська сторона переконує США, що ця зброя потрібна нашій армії, адже Путін розуміє лише мову сили. Якщо ЗСУ будуть володіти великою бойовою потужністю, то буде шанс, що запрацюють Мінські угоди і що нарешті може піти якийсь дипломатичний процес.  

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: