Ірина Фріз Міністр у справах ветеранів

Кремль змушує Придністров'я йти на військову конфронтацію з Україною та Молдовою

На жаль, керівництво ПМР не розуміє всіх наслідків таких недружніх дій зі свого боку

Російська Федерація штовхає керівництво Придністров’я до дестабілізації ситуації. Про це свідчить мобілізація чоловіків віком від 27 років, що оголошена президентом невизнаної республіки Євгеном Шевчуком.

Сьогодні Кремль змушує ПМР йти на військову конфронтацію з Україною та Молдовою. Особисто переконана, що офіційний Тирасполь адекватно оцінює ситуацію та цілком розуміє відсутність військової загрози, як з боку України, так і з боку Молдови. Втім, керівництво невизнаної республіки дотримується риторики російських пропагандистських каналів, що підвищують градус напруги та формують серед населення Придністров’я образ України та Молдови, як ворогів та створюють умови для російської агресії на південному заході.

На жаль, керівництво ПМР не розуміє всіх наслідків таких недружніх дій зі свого боку. Адже будь-які агресивні дії матимуть миттєву відповідь з боку України, Молдови, їх союзників та партнерів. Переконана, збереження спокою, миру в регіоні цілком залежить від позиції Тирасполя щодо відмови від присутності російського контингенту на своїй території та заміни його на миротворчий контингент ООН або поліцейську місію ЄС. В умовах анексії своїх територій та збройної агресії на сході, Україна не має можливостей для ігнорування процесу нарощування ударного потенціалу та створення плацдарму для можливості вторгнення з боку ПМР.

Повернення до дискусій з питань економічної політики цілком залежить від повного та беззаперечного усунення Тирасполем військових загроз на південно-західних кордонів України.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: