Ірина Фріз Міністр у справах ветеранів

Кремль готує південно-осетинський сценарій на кордоні з Україною

Особливе занепокоєння викликає факт збільшення чисельності російського угрупування в ПМР за рахунок жителів Придністров’я

Кремль готує південно-осетинський сценарій зразка 2008 року на кордоні з Україною, який може втілити через Придністров’я. Вже вдруге Росія проводить військові навчання, що спрямовані на підвищення злагодженості підрозділів в умовах ведення загальновійськового бою у наступі та обороні.

Особливе занепокоєння викликає факт збільшення чисельності російського угрупування в ПМР за рахунок жителів Придністров’я, які мають російські паспорти. Таким чином, Кремль знову використовує де-факто парамілітарні підрозділи, тим самим збільшуючи російський контингент до 25-30 тисяч бійців мінімум, для підготовки військової агресії на південний захід України.

На жаль, офіційний Тирасполь продовжує підігравати агресорам в Кремлі та сприяти дестабілізації ситуації в регіоні.

Україна завжди виступала за мирне вирішення придністровської проблеми в ходе переговорів в форматі 5+2. Втім, я переконана, що сьогодні РФ не може бути арбітром та посередником, з огляду на анексію Криму, неприкриту агресію на Донбасі та підготовку ударних сил в ПМР. Сьогодні вирішення проблеми залежить від біьш чіткої позиції Молдови.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: