Ірина Фріз Міністр у справах ветеранів

Молдова ставить питання про виведення російських військ з території Придністров`я

Вітаю заяву прем’єра Молдови Валеріу Стрельця про необхідність виведення російських військ з території Придністров’я і створення в регіоні міжнародної цивільної місії.

Вітаю заяву прем’єра Молдови Валеріу Стрельця про необхідність виведення російських військ з території Придністров’я і створення в регіоні міжнародної цивільної місії. Ця позиція офіційного Кишинева відкриває можливості для більш рішучих та жорстких кроків з боку України щодо демілітаризації невизнаної республіки невійськовими методами.

Україна беззастережно підтримує цілісність республіки Молдова та неприпустимість присутності іноземних військових контингентів на її території без згоди на те офіційної влади Кишинева. Російський військовий контингент вже давно втратив миротворчу функцію та створює сьогодні реальну загрозу безпеці в регіоні. Офіційний Тирасполь неодноразово доводив свою повну несамостійність у політичних рішеннях, отже, на моє переконання, не може розглядатися в якості суб’єкту міжнародного переговорного процесу.

Постійне зростання та розширення агресії РФ у світі робить питання негайного виводу свого її контингенту з території ПМР одним з пріоритетних у політичному порядку денному регіону. Стабілізація безпекової ситуації на південно-західному кордоні України є важливим чинником для зниження ризиків національної безпеки України та успішної реалізації європейського та євроатлантичного вектору зовнішньої політики нашої держави.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: