Ірина Фріз Міністр у справах ветеранів

Події в Молдові. Києву не можна залишатись осторонь

Ситуація у Молдові у зв’язку зі спробами штурму парламенту та радикалізацією акцій протесту викликає серйозне занепокоєння

Ситуація у Молдові у зв’язку зі спробами штурму парламенту та радикалізацією акцій протесту викликає серйозне занепокоєння. Усвідомлюючи, що політичне майбутнє Молдови – це суверенна справа її народу, ймовірність використання внутрішньополітичних дискусій в республіці Російською Федерацією не дозволяє Україні закривати очі на події у сусідній державі-партнері.

Останнім часом заяви офіційного керівництва Кишинева щодо перебування російського військового контингенту у Придністров’ї стали більш рішучими, як і позиція щодо реінтеграції території невизнаної республіки, що поставило під загрозу існування російського військового форпосту в регіоні.

Заяви мерії Кишинева про причетність Москви до акцій протесту, а також дані розвідки про намагання Кремля в силовий спосіб змінити керівництво Молдови та встановити проросійський режим не може лишати Україну осторонь цих подій. Київ зацікавлений у збереженні стабільності, проєвропейського курсу Республіки Молдова та її політичних та дипломатичних зусиль у відновленні територіальної цілісності та ліквідації військової присутності РФ на її території.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: