Андрій Герус Народний депутат

«Роттердам+»: влада може продемонструвати справжню деолігархізацію

Перерозподіл коштів буде не в інтересах одного Ахметова, а в інтересах усього суспільства

Законопроект 8626 про відміну формули Роттердам+ внесено до порядку денного 9 сесіі Верховної Ради

За це спасибі спікеру Андрію Парубію (Народний Фронт). До речі, якось я був на зустрічі Юлії Тимошенко із громадськістю. Там вона сказала, що Андрій Парубій суттєво вирізняється у кращу сторону своїми морально-етичними якостями у порівнянні із середнім значенням по політбюро. Такі компліменти рідко звучать на адресу політиків, а ще рідше з уст опозиційних політиків.

Щоб у найближчі тижні законопроект розглянувся у залі, він має пройти податковий комітет, під головуванням Ніна Южаніна (Блок Петра Порошенка). Сподіваюсь, зможемо сказати хороші слова і про неї.

Нагадаю, цей законопроект передбачає зміну формули Роттердам+ на 0,9*Роттердам, а також збільшення ренти на видобування вугілля для приватних надприбуткових шахт із 0,75% до 5%. Це дозволить:

  • отримати нові надходження до державного бюджету
  • понизити ціну електроенергії на 15%-17%
  • вивільнені 30 млрд грн у рік направити на розвиток мереж (RAB-тарифи, полегшення приєднання до мереж), збільшити фінансування державному Енергоатому та іншим компаніям
  • покращити стан української економіки, медицини, освіти.

Тобто перерозподіл коштів буде не в інтересах одного Ахметова, а в інтересах усього суспільства. Це приклад деолігархізаціі на ділі. Чекаємо на позицію Н. П. Южаніноі та інших членів податкового комітету.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: