Леонід Косаківський колишній мер Києва

Українські реформи та захмарні зарплати топ-менеджерів з державного бюджету

В. о. голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов

В. о. голови правління «Укрзалізниці» буде отримувати щомісяця 1,2 млн гривень зарплати на своїй посаді

Такі умови його контракту затвердив учора уряд. Це у 124 рази перевищує розмір оплати рядового залізничника і складає сумарно йому виплати за 10 років — середня заплата на залізничному транспорті станом на липень 2017 року 9650,2 грн (а з початку року 7183,9 грн). 

Беручи до уваги рівень середньої зарплати по Україні у липні 7339 грн, середньостатистичному українцю доведеться вкалувати 14 років, аби отримати таку ж суму, що буде нараховуватися головному залізничнику щомісячно, а тим, хто сидить на мінімалці у 3200 грн. — 31 рік. 

Одна місячна зарплата очільника «Укрзалізниці» — це виплата 53 роки середнього зараз розміру пенсії у 1886,78 грн.

Керівнику української залізниці також нараховуватиметься квартальна премія, яка не може перевищувати три посадові оклади. Також передбачена річна премія, яка не може перевищувати 24 посадові оклади.

За підрахунками «Економічної правди» за рік він зможе отримати загалом понад 50 мільйонів гривень. За такі гроші можна побудувати, наприклад, дитячий садочок, яких так не вистачає в нашій державі. 

Чи адекватна такі захмарні грошові бонуси навіть топ-менеджерам в наших економічних і соціальних реаліях, питання, здається, риторичне. Але у нас це чомусь називається «реформою».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: