Лариса Ніцой Письменниця

Патріоти з Міносвіти скасували курси української мови та історії у вишах

Українська мова

Ну-ну. Кажете, Міністерство освіти прогресивне і патріотичне? Особливо патріотичне

Міністерство освіти скасувало обов'язкові курси української мови та сторії України у вишах, бо ці предмети, бачте, переобтяжують студентів, а викладачі читали одне й теж невмотивовано. Просто круть! То вмотивуйте! То зобов'яжіть зробити ці спецкурси особливо цікавими!

Нафіг. Нафіг з вишів українську мову і українську історію. Нєча мозгі парити такою єрундою.

«Обов'язкова фізкультура, обов'язкова українська мова, ОБЖД, вступ до екології, право, повторення шкільного курсу з історії України – це ті предмети, які перевантажували програму, які зазвичай викладачами читалися з року в рік одне й те ж саме, невмотивовано. І, очевидно, через це студенти втрачали інтерес до навчання. І ми скасували такі обов'язкові дисципліни…» – Інна Совсун.

Друзі! Це неприпустимо! Мову вдосконалювати ніколи не буває зайвим! Історію своєї країни знати ніколи не буває зайвим! Це два кити з-поміж інших, на яких будується державність!

В інших країнах кругом працюють державні і приватні мовні курси. Прописані законами і державними програмами. Ми скасовуємо навіть ті крихти, які були у деяких вишах, замість того, щоб їх запроваджувати! Запроваджувати додаткові курси для студентів, учителів, викладачів, щоб вдосконалюватися!

Чи нам уже не треба вдосконалювати? Мова і так у нас досконала? Особливо, мова.

Натомість у закончик про освіту, який пропихнуло міністерство, вони вклали у 7-му статтю маленький пунктик. ВИВЧЕННЯ МОВИ МЕНШИНИ (у ВНЗ та професійних закладах) як дисципліни, в достатньому обсязі для ПОДАЛЬШОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. А курси української мови з вишів – нафіг.

Ну що це таке, я вас питаю?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: