Олег Тягнибок Голова політичної партії Всеукраїнське об`єднання «Свобода»

15 млрд. доларів - індивідуальне боргове зобов'язання Януковича

Таємний пакт Путіна-Януковича

Таємний пакт Путіна-Януковича, ухвалений у Москві 17 грудня 2013 року, який передбачає надання фінансової допомоги режимові Януковича в обмін на національний суверенітет України, є індивідуальним зобов'язанням очільників режиму, за яке жодної відповідальности українська держава не несе. Після перемоги опозиції ці угоди буде визнано нікчемними, а гроші, отримані від російської влади, вважатимуться індивідуальним борговим зобов'язанням Януковича та Азарова і не підлягатимуть поверненню за рахунок коштів українського б'юджету та українців

Режим Януковича має сумнівну легітимність в очах українського суспільства. Переговори між Януковичем та Путіним 17 грудня 2013 року відбулися без відповідного мандату українського народу. Їхній зміст попередньо не обговорювали уповноважені державні установи. Наслідки ухвалення цих домовленостей не прораховано фаховими інституціями. Зрештою, зміст московських угод і досі не відомий українському суспільству. Він не пройшов і ніколи не отримає ратифікації в українському парламенті. Тому російський народ має усвідомлювати, що кошти, передані Путіним Януковичу, не підлягають поверненню українською державою. Таким чином Президент РФ за рахунок коштів рядових росіян надав безнадійну позику збанкрутілому олігархічному режимові України. Ні Янукович, ні Азаров, які стрімко ведуть Україну до фінансового та соціяльно-економічного колапсу, не здатні повернути цю суму, тому путінська позика – це одночасне обкрадання і російського, і українського народу.

За попередніми даними, зміст зазначених угод стосується і надання преференцій олігархам в Україні щодо ціни на газ, водночас український народ не отримає жодної знижки в оплаті за газ та енергоносії. Тому повертати кремлівську позику будуть змушені особистим майном і заощадженнями представники владного режиму і олігархи, які спокусилися путінською знижкою на газ винятково заради власного збагачення.

Ми також апелюватимемо до світових фінансових інституцій з приводу того, що путінську позику не має бути зараховано до суверенного боргу Української держави. Україна після зміни влади не нестиме відповідальности за повернення цієї позики ні коштами, ні за рахунок об'єктів державної власности. А будь-які спроби відчужити майно Української держави для погашення боргу перед Кремлем вважатимуться незаконними і такими, що не підлягають виконанню.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: