Петро Олещук Політолог

Росія вже не зможе приховати власні військові злочини

Жодних виправдань, ні тим паче прощень для вбивць бути не може
фото: AFP

Триває 40-й день повномасштабної війни Росії проти України

Відповідь рашистів на очевидні звинувачення у геноциді традиційна – тупе заперечення всього. Нічого не було, нічого не знаємо, люди самі себе зв'язали і кинулися під снаряди важкої арти, але одержали кулі у потилиці. Усе стандартно.

100 років тому це б працювало. Були б свідчення людей про їхні злочини. І були б «заперечення». Нічого не було, все це вигадки і провокації. І це би вважалося чимось рівноцінним.

А хтось із «європейських інтелектуалів» написав би статтю десь у Парижі, що, мовляв, не вірить у злочини рашистів, бо читав їхню класичну літературу, і там велика духовність, тому все це наклепи.

Але зараз... Зараз знімається все, записується – все. Величезна кількість матеріалів ще буде розібрана та опублікована.

Це перший приклад військових злочинів рашизму, настільки широко задокументованих та записаних. У жодної розумної людини у світі немає сумнівів, що на теренах України відбувається геноцид її громадян.

Що ж до недоімперії зла, то там будуть «все відкидати» та белькотіти про «постановки» до останнього. Такі вже вони за своєю природою – ці нелюди. Ритуальна брехня – це такий же невід'ємний елемент їхньої культури, як і гвалтування, тортури та мародерство.

У світі чимала кількість людей наївно вважають, що роzzія – це балет, спорт та література. Хоча більшість тамтешнього населення ніколи не займалася спортом, не бачила балету та не прочитала жодної книжки. А от гвалтування, тортури та мародерство знайомі кожному. І брехня, постійна і тотальна.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: