Петро Порошенко П'ятий президент України

Прикриваючись викривленою пам’яттю Другої світової, Путін розв’язав війну проти України

Зневага до людського життя – це найперша ознака всіх авторитарних і тоталітарних режимів, незалежно від кольору прапора, ідеології чи цілей

Сьогодні у нас немає альтернативи європейській солідарності, єдності та безкомпромісності у захисті наших спільних цінностей

У Загальноєвропейський день пам’яті жертв сталінізму і нацизму схиляємо голови і молимось за мільйони невинних душ, які стали жертвами найжорстокіших репресивних машин світу.

Зневага до людського життя – це найперша ознака всіх авторитарних і тоталітарних режимів, незалежно від кольору прапора, ідеології чи цілей.

Здавалося б, 80 довгих років віддаляє сьогодення від підписання у Кремлі сумнозвісного пакту Молотова-Ріббентропа між двома тоталітарними режимами, від пакту, який став рубіконом, що відділив Європу, і насамперед Україну, від початку найкривавішої трагедії в людській історії.

Однак, цинічно прикриваючись викривленою пам’яттю Другої світової війни, нинішня кремлівська влада розв’язала смертоносну війну проти України, окупувавши частину Донбасу і Крим.

Та чи може влада, яка так ненаситно плекає пам'ять про кривавого тирана Сталіна, діяти по-іншому?

Та чи варто ще заглядати в очі кремлівських керівників, даремно шукаючи там душу чи натяк на європейськість, людяність?

Сьогодні, у пам'ять про невинно загиблих і замордованих, згадуючи страшну ціну політичної короткозорості, нашим моральним обов’язком є не допустити повторення подібних злочинів.

Сьогодні у нас немає альтернативи європейській солідарності, єдності та безкомпромісності у захисті наших спільних цінностей.

Лише так зможемо не допустити нове лихо.

Нехай мир та злагода назавжди запанують на землі вільної України та процвітаючої Європи!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: