Сергій Таран Політолог

Зустріч Порошенка і Курча. Висновки

Себастьян Курц та Петро Порошенко

Кілька важливих висновків після зустрічі Президента України Петра Порошенка з канцлером Австрії Себастьяном Курцем, про які не згадали фейсбучні «геополітики».

По-перше, знята інтрига щодо приходу до влади АПС, яка обіцяла зняття санкцій. Вони більше не будуть – про це заявили їхні старші партнери по коаліції.

По-друге, Австрія підтримає місію на Донбасі. Якщо місія таки буде, важливі позиції можуть мати «нейтральні країни», наприклад, Австрія.

По-третє, Курц пообіцяв зарахувати Україну до країн, звідки мігранти не становлять загрози. Це важливо, бо саме Австрія ініціює в ЄС перегляд квотної міграційної політики, і нам потрібно, аби Україна при цьому не звучала у негативі...

У нейтральній Австрії часто бувають світові лідери, діють центральні офіси організацій, столиця кишить шпигунами, олігархами і лобістами. Україна там повинна мати сильні дипломатичні позиції.

Але зі мною не погодяться фейсбучні «геополітики», які третій день поспіль променять поросячим захватом від дурепи, яка показала дипломатам цицьки.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: