На Хмельниччині «УКРОП» приправляють «регіональними» спеціями

Доморощений проект олігарха Ігоря Коломойського продовжує скандальне крокування країною.

Доморощений проект олігарха Ігоря Коломойського продовжує скандальне крокування країною. Більшість українців спостерігали за невдалою спробою близького соратника Коломойського Геннадія Корбана під брендом «УКРОП» зайти до Верховної Ради, при цьому щедро засіваючи «гречкою» чернігівський округ.

І ось наступна зупинка «УКРОПу» у Хмельницькому. До офіційного оголошення старту місцевих виборів носії «зеленої рослинки» вирішили створити штучний інформаційний привід. За два місяці до завершення каденції Хмельницької обласної ради VI скликання 20 серпня народилася нова депутатська група «Патріоти «УКРОП».

Окремий респект авторам за геніальність назви групи (у Міністерстві юстиції «УКРОП» розшифровується як «Українське об’єднання патріотів», а тут аж вийшли патріоти «в квадраті» — авт.). Але, як завжди, диявол криється в деталях.

Нову групу створили на фундаменті колишніх регіоналів, розбавивши «батьківщинівцем» і «єдиноцентристом». Один із «похрещених» «УКРОПівців» зізнався автору цього тексту, що його попросили з Києва «для палички» зайти в це об’єднання. Либонь, добре попросили, що не міг відмовити.

Але це півбіди. У Хмельницькому слово «УКРОП», яке в українців рік тому стало асоціюватися з бійцями добровольчих батальйонів та волонтерами, політичні провідники Коломойського спробують остаточно дискредитувати необґрунтованими кадровими призначеннями.

Так, пост керівника Хмельницької регіональної парторганізації «УКРОП» посів Віктор Довбуш. Сьогодні він відомий як активний член Громадської ради при Хмельницькій облдержадміністрації.

Проте три роки тому цей добродій стояв у витоків упровадження економічних реформ Президента Віктора Януковича на Хмельниччині. Точна його посада звучала так — завідувач сектору з упровадження економічних реформ патронатної служби при голові ОДА.

Можна було б махнути на цей факт рукою, мовляв, чоловік не має дару футурології, а тому не зміг спрогнозувати, як закінчить його роботодавець. Натомість після Революції гідності прізвище Довбуша засвітилося в люстраційних списках Ради «Майдану» разом з яскравими «регіоналами» з команди екс-губернатора Василя Ядухи. 27 березня новопризначений голова ОДА Леонід Прус під тиском громадськості таки підписав розпорядження про звільнення з посади завідувача сектору впровадження економічних реформ патронатної служби при голові ОДА Віктора Довбуша. Що ж немає Януковича, немає і смислу впроваджувати його економічні реформи на теренах Хмельниччини. І ще одна ремарка, майже за Фрейдом. Нещодавно Хмельницький відвідав один з лідерів «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Віталій Купрій, який клявся, що до їхньої сили не потраплять хамелеони, що перефарбувались з «регіоналів» чи комуністів. І в цей час праворуч від Купрія спокійно сидів пролюстрований Віктор Довбуш.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: