Леонід Ємець Народний депутат 7 і 8 скликань

Гриценко не готовий зректися мандата

Поведінка Анатолія Степановича стала холодним душем для мене

Гриценку вже пропонували скласти мандат "на пару". Не хотів про це писати, проте мабуть звичайна історична справедливість потребує такого факту.

Свого часу, більше пів року тому, одразу після обрання нового парламенту, стало питання із 5 округами, де не визнали результати виборів. Тоді Анатолій Гриценко заявив про те, що потрібно обнулити списки і не брати мандати новообраними депутатами. Це викликало серйозний суспільний резонанс. Проте тим, хто читав закон, було зрозуміло, що процедура ця займе біля 1,5 - 2-х років. (і близько 7-ми мажоритарних кампаній). Проте ідея (юридично нікчемна) пролунала і нам довго прийшлось пояснювати усі нюанси. Тоді на фракції вперше підняли питання про те, що деякі заяви прямо шкодять репутації опозиції.

Обговорювали ту шкоду, яка була нанесена нашій спільній справі. Проте замість визнання помилки ми почули зовсім інші заяви. Не аргументи, а саме заяви. Для мене це було холодним душем щодо ставлення до Анатолія Степановича. І після палкої перепалки, одним із лідерів «Батьківщини» (тим без кого опозиційна боротьба неможлива) було запропоновано пану Гриценку, зупинити нищення опозиції та, якщо йому так принципово проявити позицію і скласти мандат - зробити це удвох. Це було так щиро, що не залишалось сумніву він на це готовий. В залі запанувала мертва тиша. А потім Гриценко заявив, що він не готовий скласти мандат.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: