Леонід Ємець Народний депутат 7 і 8 скликань

Про Конституційний суд, або Як грати з наперсточниками в шахи

І це суд називає себе Конституційним? Та в бариги на базарі більше честі.

І це суд називає себе Конституційним? Та в бариги на базарі більше честі.

Лише вчора мене, як сторону в процесі про оскарження закону про люстрацію, офіційно повідомили про проведення засідання на наступний день. Вже розуміючи, що я не зможу бути на цьому засіданні, оскільки маю бути на засіданні Венеційської комісії (де розглядатиметься питання звільнення всіх суддів в Україні), я з офіційним представником Парламенту у КС Анатолієм Селівановим одразу виїхав до Конституційного суду для ознайомлення з матеріалами справи.

В цей час до нас підійшов помічник голови КС і повідомив, що голова просить піднятись до нього для розмови.

В кабінеті нас було четверо. Я, Анатолій Селіванов, голова КС Баулін та двоє суддів Конституційного Суду (доповідачі по цій справі). Голова КС повідомив нам про те, що двоє членів КС захворіли і тому засідання 22 жовтня не буде за відсутності кворуму. Я повідомив, що от і добре, бо я та міністр Юстиції Петренко маємо бути на засіданні Венеційської комісії. Пан Баулін навіть запропонував дату, на яку мало бути перенесено засідання -- 29 жовтня. Мовляв несесійний тиждень і всім буде зручно. На тому і розійшлись.

Не дуже довіряючи нашому самому "чесному" Конституційному Суду, нами було підготовано відповідні клопотання. Незважаючи на те, що частина учасників відбули у відрядження, - сторона Парламенту та Кабміну повноцінно представлена.

Проте грати в шахи з наперсточніками це ще та задачка.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: