Арештовано шкільного вчителя хореографії, який продавав українок у сексуальне рабство

Арештовано шкільного вчителя хореографії, який продавав українок у сексуальне рабство
Знайдено в приміщенні, де мешкав злочинець.
Фото: fb.com/UA.National.Police.Nikolaev

Зловмисник відправляв «танцювати» в Туреччину дівчат з різних областей України

У Миколаївській області правоохоронці перекрили міжнародний канал з продажу українок за кордон, яких відправляли туди «танцювати». Про це повідомляє прес-служба поліції Миколаївської області в Facebook.

«Організував торгівлю живим товаром 34-річний житель Миколаєва - шкільний вчитель хореографії. Розробка його злочинної діяльності здійснювалася з березня. До цього часу зловмисник відправляв «танцювати» в Туреччину дівчат з різних областей України», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, вночі на 11 листопада в аеропорту «Одеса» правоохоронці завадили відправити за кордон двох дівчат, 20-ти та 23-х років. Вони так само, як і інші постраждалі, були впевнені, що летять в Туреччину танцювати в нічних клубах, тому що отримали робочу візу і сертифікат про навчання хореографії.

Зазначається, що хоча на перший погляд все виглядало легально, але, ще не почавши працювати, дівчата вже мали борги перед миколаївським роботодавцем за швидке оформлення дорогого пакету документів. Обіцяли танцівницям $350-400 за ніч, а по факту виходило лише 40.

Відпрацьовувати борги потрібно було роками. Так дівчата ставали рабинями і погоджувалися займатися проституцією. А торговець живим товаром два тижні отримував від турецьких партнерів по 200 доларів за роботу кожної дівчини.

Жертв обирав із малозабезпечених, неповних сімей, студенток, тобто менш захищених верств населення і психологічно менш стійких. У чоловіка були помічники: один надавав оголошення про те, що на роботу за кордоном потрібні танцівниці в нічні клуби, другий – одесит – займався швидким оформленням документів, в тому числі і сертифікатів про отримання професійних здібностей хореографа. 

До злочинця зверталися спільники з різних областей України: Київської, Запорізької, Львівської, Херсонської та ін, і українки відправлялися за кордон партіями.

Як зазначається в повідомленні, на спецоперацію з викриття задіяли понад 30 правоохоронців. Одночасно провели 11 обшуків, в ході яких поліцейські знайшли чотири паспорти, низку угод і листування. Вилучено комп'ютерну техніку, документацію, засоби зв'язку та грошові кошти. Зловмисник очікує запобіжного заходу, і запевняє, що тільки допомагав дівчатам працевлаштуватися. Його затримали за ч. 2 ст. 149 КК України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: