Бойовик, який з 2015 року переховувався в РФ, здався правоохоронцям

Бойовик, який з 2015 року переховувався в РФ, здався правоохоронцям

Житель Бахмуту перебував у розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях. Під час окупації міста автоматник охороняв захоплені терористами будівлі. Через чотири роки переховувань у країні-агресорі бойовик повернувся до України, аби добровільно здатися та отримати шанс на нормальне життя. Про це повідомляє поліція Донеччини.

45-річний екс-бойовик перетнув кордон Україна-РФ та здався співробітникам СБУ та Бахмутського відділу поліції, повідомляють там.

За даними поліції, у 2014 році чоловік під впливом російської пропаганди вступив у бандформування. Терористи довірили раніше судимому за крадіжку охороняти свій штаб, де був склад «гуманітарної допомоги». Він знаходився у захопленому приміщенні прокуратури. Озброєний автоматом найманець чергував на периметрі та здійснював пропускний режим.

Наступним завданням автоматника було сторожити захоплене банківське відділення, куди мали доступ лише певні члени терористичного угрупування.

Після звільнення Бахмута українськими силами бойовик втік в окупований Донецьк, а потім через неконтрольовану ділянку кордону в’їхав до РФ. Там він переховувався усі наступні роки.

Тим часом чоловік був викритий правоохоронцями у причетності до НЗФ за ст. 260 Кримінального кодексу України та оголошений в розшук.

Життя у Росії колишньому бойовику не сподобалося, і він шукав шлях повернення додому. Дізнавшись, що за умови добровільної здачі можна отримати шанс на звільнення від тюрми, прибув в Україну та звернувся до правоохоронців.

Наразі слідчі перевіряють діяльність чоловіка в рядах незаконного збройного формування.

Нагадаємо, ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України гарантує учасникам незаконних збройних формувань, які не вчиняли тяжких злочинів, можливість звільнитися від покарання та розпочати нове життя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: