Одіозний депутат з «Опоблоку» евакуював догогу автівку до Москви

Одіозний депутат з «Опоблоку» евакуював догогу автівку до Москви
Євген Бакулін

VIP-авто родина Бакуліна вивезла з України до того, як Луценко вперше анонсував зняття недоторканості з депутата у справі про «вишки Бойка»

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Євген Бакулін, готуючись до кримінального переслідування Генпрокуратурою, переправив автомобіль Porsche – 911 TURBO 2014 року випуску з Києва до Москви. Столось це у листопаді минулого року. Про це йдеться у матеріалі «Главкома».

«Власником спорткару зазначений Микола Євгенович Бакулін. Те, що мова йде саме про сина депутата «Опозиційного блоку», свідчить декларація батька. В ній зазначено, що син Євгена Бакуліна Микола є власником автомобіля Porsche – 911 TURBO 2014 р. в. Згідно з е-декларацією, усі члени родини Євгена Бакуліна – дружина Галина та діти Микола і Світлана є громадянами Росії. Не варто виключати, що трансфер автівки з України до Росії у минулому листопаді є реакцією на дії правоохоронних органів», — йдеться у статті.

Зазначається, що родина Бакуліна вивезла з України VIP-авто до того, як Луценко вперше анонсував зняття недоторканості з депутата у справі про «вишки Бойка». Відповідну заяву генпрокурор зробив 5 грудня 2017 року, хоча ім`я нардепа тоді не уточнив.

Нагадаємо, що Бакулін, який за часів Віктора Януковича очолював державну компанію НАК «Нафтогаз України», підозрюється у створенні організованого злочинного угрупування та розкраданні держкоштів у справі про так звані вишки Бойка. Як пояснював генпрокурор Юрій Луценко, «Бакулін з березня 2010 року ймовірно брав участь у злочинній організації, створеній Януковичем, що призвело до заволодіння особливо великими коштами під час закупівлі нафтогазових вишок для ДАК «Чорноморнафтогаз». Один із свідків дав свідчення, що ця схема реалізовувалася Віктором Януковичем, Сергієм Арбузовим, Євгеном Бакуліним, працівниками «Чорноморнафтогазу» та іншими особами, зокрема з Латвійської республіки. Начебто планувалося завищувати вартість бурових установок на $150 млн. При цьому $130 млн мали йти Януковичу та його оточенню, решта — керівництву «Чорноморнафтогаз».

Минулого четверга парламент схвалив затримання і арешт народного депутата від «Опозиційного блоку» Євгена Бакуліна. Подання про притягнення до кримінальної відповідальності до Верховної Ради надійшло місяць тому.

Як стало відомо напередодні, Бакулін вже півтора року перебуває за межами України начебто у зв’язку зі станом здоров’я. Не виключено, прокуратура звертатиметься до суду по дозвіл на заочне розслідування щодо депутата.

Читайте також матеріал «Главкома»: Нардеп Бакулін рятує майно. Спорткар Porsche 911 уже в Москві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: