Генерал, який командує обороною Півдня, пояснив, чому Росія регулярно обстрілює Очаків

Генерал, який командує обороною Півдня, пояснив, чому Росія регулярно обстрілює Очаків
Російські загарбники всіляко намагаються завадити відновленню роботи українських портів
фото з відкритих джерел

«В Очакові є певні військові об’єкти Військово-морських сил»

Ворог відчуває загрозу з Очаківського напрямку, тому окупанти постійно тримають у тонусі ЗСУ, не дають можливості скоординувати якісь підрозділи, які можна було б використати у ході масштабного наступу в бік Кінбурнської коси. Про це в інтервю «Главкому» розповів командувача «Півдня», генерал-майор Андрій Ковальчук.

Зі слів командувача «Півдня», українські війська зараз ведуть оборонну і стабілізаційну операцію на Одещині і у звільнених районах, частково в напрямку Миколаївської області, мова про смугу Кінбурнської коси.

«В Очакові є певні військові об’єкти Військово-морських Сил. Ворог відчуває загрозу з цього напрямку. Відповідно, вони постійно тримають нас у тонусі, не дають можливості скоординувати якісь підрозділи, які можна було б використати в ході масштабного наступу в бік Кінбурнської коси»,

 Окрім того, російські загарбники всіляко намагаються завадити відновленню роботи наших портів, додав  генерал-майор Ковальчук.

«Мова про порти в Херсоні і Миколаєві. Звичайно, є фірми, які залучені до зернової ініціативи з продажу і вивезення українського зерна закордон. Напевно, ворог не зацікавлений, щоби у нас люди працювали, розвивали бізнес. Тому розбивають нашу інфраструктуру. Вони повністю виключили можливість судноплавства у регіоні Миколаївщини і Херсонщини», – пояснив генерал-майор.

Щодо роботи зернового коридору, то він працює, проте нього з південних областей залучена тільки Одещина зі своїми портами, частково порти на Дунаї.

«Миколаївський і Херсонський порти в цьому переліку відсутні. Хоча, наскільки я знаю, вже розглядаються заявки щодо включення портів цих двох обласних центрів до зернової ініціативи. Логіка дій ворога зрозуміла – не дати можливості доєднати до транспортування зерна ще кількох портів», – наголосив командувач «Півдня».

Читайте також: Генерал, що готував звільнення Херсона. Ексклюзивне інтерв’ю з Андрієм Ковальчуком

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: