На Херсонщині загинув хлопець через вибух снаряду часів Другої світової

На Херсонщині загинув хлопець через вибух снаряду часів Другої світової
В смт Нова Маячка Олешківського району на території одного з приватних домоволодінь стався вибух
Фото: Нацполіція

Напередодні чоловік знайшов кілька снарядів калібру 152 мм, які збирався розібрати на металобрухт

На Херсонщині в Олешківському районі від вибуху снаряда загинув 23-річний чоловік.

Про це повідомив у вівторок відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

«Вчора ввечері, 10 грудня, в смт Нова Маячка Олешківського району на території одного з приватних домоволодінь стався вибух невідомого предмета. В результаті загинув 23-річний власник домоволодіння. Оглянувши місце події, спеціалісти-вибухотехніки обласного главку поліції з'ясували, що вибухнув снаряд часів Другої світової війни. Наразі поліція кваліфікувала подію за двома статтями Кримінального кодексу України – «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та «Умисне вбивство» з позначкою «нещасний випадок», - повідомив сектор комунікації.

За інформацією, спочатку в поліцію надійшло повідомлення про вибух газового балона, в результаті чого помер 23-річний господар будинку. Проте, в ході огляду місця події поліцейські помітили, що серед уламків пошкодженого в результаті вибуху дерев'яного сараю лежить снаряд. Під час спілкування з рідними загиблого поліцейські встановили, що кілька днів тому він придбав металошукач і напередодні на своєму автомобілі їздив до місцевості, де під час Другої світової війни велися бої. Там чоловік знайшов кілька снарядів калібру 152 мм, які збирався розібрати на металобрухт. Під час цього процесу і стався вибух, в результаті якого потерпілий отримав смертельні поранення.

У ході проведення огляду місця події поліцейські виявили в автомобілі та серед уламків підсобного приміщення ще кілька снарядів зі слідами іржі. Наразі вирішується питання про безпечне знешкодження виявлених боєприпасів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: