Обвинувачена в тероризмі росіянка Леонова розповіла, звідки у неї гроші

Обвинувачена в тероризмі росіянка Леонова розповіла, звідки у неї гроші

«Гроші беру в тумбочці»

Обвинувачуваній у тероризмі росіянці Анастасії Леоновій, яка займається в Україні волонтерством, фінансово допомагає мама. Про це росіянка розповіла в інтерв’ю «Главкому».
«У Києві, коли почала знімати квартиру, працювала сомельє. Окрім того є квартира в Москві, яку здає в оренду мама й переказує мені гроші сюди. Гроші беру в тумбочці. На питання, звідки гроші, так і відповідаю: з тумбочки», - розказала Леонова.
Нагадаємо, у ніч з 9 на 10 грудня 2015 року співробітниками СБУ під час проведення антитерористичної операції неподалік свого орендованого помешкання в Києві була затримана громадянка Росії Анастасія Леонова. У рамках цієї ж операції оперативники під час штурму однієї зі столичних квартир застрелили донеччанина Олега Мужчиля на прізвисько «Лісник», який раніше був пов'язаний із «Правим сектором», але відійшов від діяльності руху за гостру критику на той момент лідера руху Дмитра Яроша.
Росіянці інкримінують порушення ч.1 ст. 258.3 Кримінального кодексу (створення і участь в терористичній групі чи терористичній організації), а також порушення ч.3 ст.15 і ч.2 ст.258 КК України (замах на вчинення терористичного акту групою осіб). Леонову звинувачують у тому, що вони із Мужчилем планували організацію і здійснення терактів, зокрема в Києві і Харкові. Натомість сама обвинувачена підозри у своїх зв’язках із російськими спецслужбами, інформація про які почала з’являтися в соцмережах, заперечує.
31 травня слідчий суддя Апеляційного суду Києва відмовив прокуророві у задоволенні апеляційної скарги, тобто відмовив у продовженні перебування під вартою для росіянки Леонової.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: