Подвійне вбивство у Харкові: у Туреччині затримали 20-річного підозрюваного

Подвійне вбивство у Харкові: у Туреччині затримали 20-річного підозрюваного
Сьогодні турецька поліція в Стамбулі затримала громадянина Туреччини
Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Молодика затримали у Стамбулі

Поліція Стамбула затримала 20-річного громадянина Туреччини, підозрюваного у вбивстві двох іноземних студенток в Харкові у грудні минулого року.

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

За його словами, підозрюваного затримано завдяки співпраці української поліції з поліцією Туреччини.

«Сьогодні турецька поліція в Стамбулі затримала громадянина Туреччини, 1998 року народження, підозрюваного у скоєнні наприкінці минулого року жорсткого вбивства двох іноземних студенток медичного факультету Харківського універсітета їм. Каразіна, за місцем їх тимчасового проживання у Харкові», — повідомив Аброськін.

Нагадаємо, що 3 січня до поліції звернувся 19-річний хлопець та повідомив, що його подруги з 31 грудня минулого року не відповідають на телефонні дзвінки. Він назвав місце мешкання дівчат.

За вказаною адресою виїжджали керівники Головного управління Нацполіції Харківської області, слідчо-оперативна група та криміналісти. В квартирі поліцейські виявили тіла двох 20-річних іноземних громадянок з ознаками насильницької смерті у вигляді різаних ран шиї.

За даним фактом слідчі внесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за п. 1, 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

В ході проведення огляду місця події поліцейські встановили, що з квартири зникли ноутбук, принтер та мобільні телефони загиблих. Тому слідчі кваліфікували дії зловмисника також за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції вилучили речові докази та направили їх на експертне дослідження.

5 січня поліцейські оголосили, що у вбивстві студенток підозрюють громадянина Туреччини Цокмез Гусну Цан, 1998 року народження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: