Популярне інтернет-ЗМІ звинуватило оточення Зеленського у кібератаках

Популярне інтернет-ЗМІ звинуватило оточення Зеленського у кібератаках
Obozrevatel вважає, що кібератаки - справа рук оточення Володимира Зеленського
Фото: Главком

Журналісти звернулися до президента, МВС, СБУ, ДБР, ГПУ та кіберполіції із закликом припинити тиск на медіа

Редакція українського інтернет-видання Obozrevatel заявила, що протягом останніх двох діб на їхній сайт відбувається потужна DDoS-атака. Журналісти вважають, що це – помста від оточення президента Володимира Зеленського за викривальні публікації.

«Причиною «ударів», на нашу думку, можуть бути викривальні публікації про спекулятивні оборудки вашого оточення, а саме – завезення в Україну захисних костюмів, санітайзерів, тестів для діагностики коронавірусу та медичного обладнання на чартерних рейсах з Китаю. У скандалі замішаний заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко та бізнесмен з Росії Борис Баум – претендент на посаду глави нової Комісії з регулювання азартних ігор в Україні», - йдеться у зверненні редакції до Зеленського.

Зазначається, що в розпал атаки новоспечений власник українського паспорту Баум написав повідомлення та передав «привіт» голові редакційної ради Obozrevatel Михайлу Бродському і що це можна сприйняти як його розправу за публікацію викривальних матеріалів.

«У зв'язку з цим Obozrevatel звертається до вас, Володимире Олександровичу: як гаранта громадянських свобод. Ви не можете мовчки спостерігати за тим, як ваше оточення тисне на медіа з метою припинити розслідування своїх корупційних оборудок. Ми віримо, що це дійсно ініціатива ваших молодих, не зрілих соратників, а ви не хочете фігурувати у списку ворогів свободи слова», - йдеться у повідомленні.

Редакція також звернулася до МВС, СБУ, ДБР, ГПУ та кіберполіції із закликом розслідувати резонансний інцидент, назвавши це наступом на свободу слова в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: