Байден вперше прокоментував звинувачення в сексуальному домаганні

Байден вперше прокоментував звинувачення в сексуальному домаганні

Колишня помічниця Джо Байдена звинуватила його в насильницьких діях сексуального характеру і подала заяву в поліцію

Джо Байден закликав розслідувати заяву своєї колишньої помічниці і вказав на невідповідність в її розповіді

Кандидат у президенти США Джо Байден уперше публічно прокоментував звинувачення в сексуальному насильстві щодо своєї помічниці Тари Рід, заявивши, що такого ніколи не було.

Про це йдеться в опублікованій заяві політика.

Байден також закликав розслідувати обґрунтованість звинувачень.

«Це неправда. Цього ніколи не було», - заявив колишній віце-президент. Він закликав ставитися до Рід «з гідністю і повагою», оскільки в цілому жінок, які зазнали насильства, «слід вислуховувати, а не затикати їм рот».

«Подібні історії необхідно розслідувати і перевіряти належним чином», - зазначив Байден.

Він рекомендував американським ЗМІ звернути увагу на «зростаючу кількість невідповідностей у її розповіді, у якій постійно з'являються то дрібні, то великі зміни».

«Вона говорить, що піднімала це питання, звернувшись ще тоді до свого безпосереднього начальника і до старшого співробітника мого офісу. Обидві ці людини - чоловік і жінка - однозначно заявили, що вона ніколи не зверталася до них зі скаргою подібного роду», - пояснив Байден, акцентувавши увагу на тому, що журналісти досі не змогли знайти жодного його колишнього співробітника, який би підтвердив звинувачення Рід.

Як відомо, колишня помічниця Байдена Тара Рід звинуватила його в насильницьких діях сексуального характеру і подала заяву в поліцію. Рід стверджує, що в 1993 році Байден, який на той момент був сенатором, в одному з коридорів будівлі Конгресу торкався до неї без її дозволу. У березні Рід заявила журналістам, що нібито піддалася сексуальному насильству з боку Байдена.

До слова, колишня державна секретарка США Гілларі Клінтон підтримала кандидатуру колишнього віцепрезидента Джо Байдена на участь у виборах президента у листопаді 2020.

Як відомо, експрезидент США Барак Обама офіційно підтримав кандидатуру колишнього віце-президента США Джо Байдена на пост глави держави.

Раніше Байден припустив, що з'їзд Демократичної партії, на якому має бути названо ім'я кандидата в президенти, можливо, доведеться провести в онлайн-режимі.

Як повідомлялось, з'їзд Демократичної партії, на якому планувалося висунення кандидата у президенти, мав відбутися у липні. Але з огляду на спалах коронавірусної інфекції і критичну ситуацію, що склалася через це в США, захід було вирішено перенести на 17 серпня. Демократи сподівалися, що раннє зібрання дасть партії більше часу для об'єднання навколо кандидата, який може перемогти чинного президента Дональда Трампа.

Президентські вибори в Сполучених Штатах призначені на 3 листопада.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: