Правоохоронці готують три підозри лідеру С14

Правоохоронці готують три підозри лідеру С14
Проти очільника С14 Євгена Карася відкрили три кримінальних провадження

Дві справи стосуються подій 2018 року

Правоохоронці готують підозри очільнику націоналістичної організації С14 Євгену Карасю

Як повідомляє «Страна» з посиланням на джерела в правоохоронних органах, справ, за якими збираються притягнути до відповідальності Карася, три.

Перший епізод - атака на київський офіс «Союзу православних журналістів», другий - напад в Житомирі на адвоката Андрія Гожія, який захищає журналіста Василя Муравицького.

Обидва інциденти сталися в 2018 році. 25 січня радикали увірвалися в офіс «Союзу православних журналістів» недалеко від Софійської площі в Києві. Їх було близько тридцяти чоловік.

Співробітники викликали поліцію. А націоналісти покинули приміщення, прихопивши з собою жорсткий диск одного з комп'ютерів, а також взявши кілька брошур зі столу

Уже через кілька днів було відкрито кримінальну справу за статтею 162 КК «Незаконне проникнення до житла чи іншого приміщення». Санкція - штраф, виправні роботи або до трьох років ув'язнення.

Друга справа - це напад на адвоката Андрія Гожія і журналіста Андрія Лактіонова в Житомирі 28 вересня 2018 року. Це сталося на суді у справі журналіста Василя Муравицького, якого звинувачують в зраді.

Справу порушено за двома статтями - 398 ч.2 Кримінального кодексу (насильство проти адвоката) і 345-1 ч.2 (напад на журналіста).

Також даний випадок увійшов в звіт Верховного комісара ООН з прав людини.

Як з'ясувала «Страна», у справі «Союзу православних журналістів» не так давно пішла активізація - співробітників сайту викликали в поліцію для впізнання Карася та інших осіб, які вломилися в офіс два роки тому.

Сам глава С14 також був присутній на упізнанні.

Щодо нападу в Житомирі, то останні зрушення у цій справі спостерігалися ще минулого літа. Прокуратура області визнала, що поліція неналежним чином веде розслідування. І заявили, що перевірить цей факт. Правда, з тих пір про результати перевірки нічого невідомо.

«Справа триває два роки. За цей час я взяв участь в 3-х слідчих діях: 2 допити і 1 слідчий експеримент - показував куди мене били», - розповів «Стране» адвокат Андрій Гожий.

Про те, що Карася готують підозра щодо нападу в суді Житомира, адвокат не підтвердив, і не спростував, пояснивши таємницею слідства.

При цьому джерела в правоохоронних органах підтвердили «Стране» активізацію обох зазначених справ - і по СПР, і по Житомиру (в останньому випадку у справі проходить також соратник Карася Мазур). А також повідомили, що готуються документи щодо ще одного інциденту, пов'язаного з С14. Тобто проти Карася можуть висунути в цілому не два, а три підозри.

Він не став розкривати суть третьої справи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: