Суд дав вісім років в'язниці пособниці «ДНР», яка ховала вибухівку в борошні

Суд дав вісім років в'язниці пособниці «ДНР», яка ховала вибухівку в борошні
Засуджена отримала завдання від бойовика «ДНР» перемістити на підконтрольну Україні частину Донеччини схрон вибухівки та боєприпасів
фото: don.gp.gov.ua

За задумом окупантів, вибухові пристрої мали б використовуватись для дестабілізації громадського порядку

Суд визнав винною жительку Донецької області у сприянні діяльності терористичної організації. Вона заховала схрон з бойовими припасами у пакетах з борошном, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

У жовтні 2021 року жінка, яка проживала у Донецьку, на завдання бойовика «ДНР» перемістила раніше облаштований на підконтрольній українській владі території Донецької області схрон з бойовими припасами, вибуховими пристроями та речовинами. Для цього вона орендувала квартиру та заховала заборонені предмети у пакетах з борошном.

«За задумом окупантів, вибухові пристрої мали б використовуватись для дестабілізації громадського порядку на підконтрольній українській владі території. Проте спільними зусиллями правоохоронців злочин вдалося попередити, а пособницю терористів затримати», – повідомив в Офісі генпрокурора.

Виявлена у жінки вибухівка, фото: don.gp.gov.uaВиявлена у жінки вибухівка, фото: don.gp.gov.ua

Крім того, ще одним завданням жінки було здійснення фото- та відеозйомки адміністративних будівель і прилеглих до них територій, що є об’єктами терористичної уразливості, у Краматорську.

3 листопада цього року суд арештував пособницю «ДНР», яка ховала вибухівку в борошні. Жінці обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави розміром 227 тис. грн.

До слова, бойовик «ЛНР», який вихвалявся, що розумніший за ОБСЄ, отримав 10 років тюрми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: