У Києві СБУ затримала організатора каналу нелегальної міграції іноземців (фото, відео)

У Києві СБУ затримала організатора каналу нелегальної міграції іноземців (фото, відео)
Зловмисника затримали під час вивезення з Києва чотирьох громадян Східної та Західної Азії
Фото: СБУ

Свої послуги організатор переправлення оцінив у $3,5 тис. за кожного з мігрантів

У Києві поліцейські спільно з працівниками контррозвідки Служби безпеки України виявили громадянина іншої держави, який організував незаконні переправлення іноземців до країн Європейського союзу. Зловмисник забезпечував клієнтам прохід поза контрольно-пропускними пунктами державного кордону з Румунією через гори.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Організатора затримали під час одного з незаконних перевезень іноземців.

«Зловмисником виявився житель Закарпатської області, 1977 року народження, який має посвідку про постійне місце проживання. Ми затримали його під час вивезення з Києва чотирьох громадян Східної та Західної Азії, які нелегально перебували на території України. Чоловік мав переправити їх до Закарпатського регіону та підготувати до перетину державного кордону України. За свої послуги він отримав 3 500 доларів США за кожного нелегального мігранта», - розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції проводиться досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. Вирішується питання про вручення фігуранту підозри у вчиненні злочину.

Слідчі готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: