Вибух у церкві в Сумах: поліція відпустила підозрюваних додому

Вибух у церкві в Сумах: поліція відпустила підозрюваних додому
Поліція відкрила справу за статтею про хуліганство 
Фото: portal-pravoslavie.sumy.ua

Під час вибуху приміщення церкви пошкоджено не було, потерпілих немає

Для оголошення підозри двом чоловікам, які кинули піротехнічний засіб у приміщення Спасо-Преображенського кафедрального собору у Сумах, підпорядкованого Московському патріархату, недостатньо доказів.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

«За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу «хуліганство». А вона не передбачає застосування до фігурантів події запобіжного заходу. Для перекваліфікації цієї статті в іншу, яка б дозволяла застосувати до цих молодиків запобіжний захід у тому чи іншому вигляді, поки що недостатньо доказів, і вони після надання пояснень свого вчинку правоохоронцям були відпущені з відділку поліції», - зазначила Науменко, зауваживши, що наразі поліція проводить розслідування цього інциденту.

Як повідомлялося, 18 січня У Сумах в притворі Спасо-Преображенського кафедрального собору під час вечірньої служби стався вибух... Прибулі на місце події за викликом служителя храму фахівці вибухотехнічної служби з’ясували, що предмет, який вибухнув, виявися піротехнічним засобом для гри в страйкбол, споряджений зернами кукурудзи.

Під час вибуху приміщення церкви пошкоджено не було, потерпілих немає.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу «хуліганство».

Вже наступного дня поліцейські спільно з працівниками СБУ встановили двох осіб, яких підозрюють у вчиненні хуліганських дій. Обидва - молоді люди, місцеві мешканці. У одного з них правоохоронці при особистому огляді вилучили піротехнічний засіб, аналогічний тому, що був використаний в соборі.

Наразі за даним фактом проводяться слідчі дії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: