Ахтем Сеітаблаєв: Під час зйомок «Кіборгів» не було жодної цензури

Ахтем Сеітаблаєв: Під час зйомок «Кіборгів» не було жодної цензури

«Для мене надзвичайно висока мотивація і велика радість, що ми зняли чесне кіно»

Під час створення фільму «Кіборги» з боку української влади не було жодних проявів цензури, хоча з держбюджету на стрічку виділено 24 млн грн — 50 % від усього кошторису фільму.  Про це в інтерв’ю «Главкому» зазначив режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв.

Більш того, відзначає Сеітаблаєв, зйомки стрічки взагалі не були б можливі без підтримки держави, Генштабу ЗСУ, Міноборони.

«Для зйомок необхідна була важка військова техніка, дозвільні документи. Фільм «Кіборги» є добрим прикладом того, як у співпраці між державою і приватним продакшном можна щось побудувати. Я крім вдячності нічого не можу сказати», — пояснює режисер.

Сеітаблаєв додає, що, з одного боку, психологічна військова драма, яка виходить у світ під час війни, буде нести у собі присмак пропаганди. «Але є пропаганда здорового образу життя, заклик до того, аби людина собі не шкодила. Так от, у цьому сенсі фільм «Кіборги» - пропаганда. Це пропаганда здорового глузду і почуття смаку. Це стрічка про те, що болить, це намагання серйозної розмови з глядачем, це сподівання і надія на те, що ми розмовляємо з розумним глядачем. Для мене надзвичайно висока мотивація і велика радість, коли я читаю і чую, що ми зняли чесне кіно. Тому ці складові, відсутність цензури, - це для мене ще один доказ того, що ми на вірному шляху», — резюмував Сеітаблаєв.

Нагадаємо, художній фільм «Кіборги» режисера Ахтема Сеїтаблаєва про оборону Донецького аеропорту під час протистояння на Донбасі за перший вікенд кінопоказу зібрав понад 8,18 млн грн.

Також читайте інтерв’ю «Главкома»: Режисер Ахтем Сеітаблаєв: Так, фільм «Кіборги» - це пропаганда. Пропаганда здорового глузду і смаку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: