Львів має небагато підстав послаблювати карантин, – медик

 Львів має небагато підстав послаблювати карантин, – медик
У Львові мало підстав для пом’якшень карантину

«Відкриття дитячих садків – це ризиковане рішення», – головний медик Львова

Головний медик Львова Володимир Зуб зазначив, що незважаючи на ті критерії, які вчора оприлюднив уряд, у Львова небагато підстав послаблювати карантин. Це питання буде дуже докладно обговорюватися на сьогоднішньому засіданні міського штабу з ухвалення оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові. Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Рішення про послаблення карантину не приймається одноосібно. Сьогодні у нас буде засідання міського оперативного штабу, де будуть всі причетні до прийняття відповідних рішень фахівці. Все треба детально обговорити, враховувати статистику, враховувати рекомендації уряду і досвід інших країн. Якщо говорити об’єктивно, то по тих критеріях, які вчора оголосив уряд, в нас, на жаль, мало підстав для суттєвих пом’якшень. Але й посилювати карантин не будемо. Ми спостерігаємо за ситуацією: наразі маємо стабільний результат, вибуху захворювання немає», - зазначив він.

З приводу відкриття дитячих садків, головний медик Львова сказав, що це ризиковане рішення.

«Їх хочуть відкрити для того, щоб надати людям можливість виходити на роботу, адже потрібно піднімати економіку. Зараз важко сказати, чи відповідне рішення буде прийняте», - додав Зуб.

Станом на ранок 21 травня у Львові 1175 випадків коронавірусу, за добу захворіли 417 людей.

В Україні підтверджено 19 706 випадків Covid-19, з них 6227 одужали, 579 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 476 випадків.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: