Експертка пояснила, чому перехворіти під час пандемії не краще, ніж вакцинуватися (відео)

Експертка пояснила, чому перехворіти під час пандемії не краще, ніж вакцинуватися (відео)
Хворіти на Covid-19 – неприємно і небезпечно, каже Катерина Булавінова 
фото з відкритих джерел

Навіть якщо людина хворіє в легкій формі, наслідки можуть зберігатися декілька місяців

Перехворіти на кор-рус не краще, ніж вакцинуватися від вірусу. Про це розповіла медична експертка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Катерина Булавінова. Вона також оприлюднила відео, у якому коротко пояснила це твердження.

«Деякі дуже жорстокі люди кажуть: «давайте ми краще перехворіємо на кор-рус, ніж вакцинуємося від нього». Я відповідаю по-одеськи: «давайте, без давайте», тому що хворіти на кор-рус – неприємно. Навіть якщо людина хворіє в легкій формі, наслідки можуть зберігатися декілька місяців. Наприклад, може не відчувати запахів, смаків. Люди взагалі забувають поїсти, не можуть уважно читати документи через розсіяну увагу. У кого вірус тяжкий – можуть померти від хвороби або її наслідків, бачимо траурні фото кожного дня в стрічці Facebook. Тому, «давайте без давайте»: давайте вакцинуватися і не хворіти на кор-рус!», – сказала експертка.

Раніше лікарі пояснили, кому протипоказано вакцинуватись. За словами реаніматолога Максима Денисюка, не варто робити щеплення за температури тіла вище 38°C.

Також, якщо ви приймаєте препарати, що впливають на імунну систему, або просто боїтеся, що стан вашого здоров’я може бути протипоказанням до вакцинації, порадьтеся зі своїм лікарем.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: