Головна інфекціоністка України пояснила, чому вона сама досі не вакцинувалась

Головна інфекціоністка України пояснила, чому вона сама досі не вакцинувалась
Ольга Голубовська стверджує, що перехворіла на коронавірус та має антитіла, тому щеплення поки що не потребує

Голубовська назвала вакцини, які б вона рекомендувала своїм близьким

Головна інфекціоніста України Ольга Голубовська розповіла, що не вакцинувалася від Covid-19. Таку заяву вона зробила у програмі «В гостях у Гордона». Відмову від щеплення лікарка пояснила тим, що хворіла.

«Я не показник у цьому питанні взагалі, у мене досить високий титр антитіл», сказала Голубовська.

Також Ольга Голубовська пояснила, що у питанні імунізації дотримується міжнародних рекомендацій. Згідно із ними, людина, котра перехворіла на коронавірус, може пів року не робити щеплення. Якщо ж із моменту недуги минуло більше часу – слід вакцинуватися.

«Цього немає у міжнародних рекомендаціях, однак бачимо, що наші пацієнти, в тім числі і лікарі, котрі важко хворіли і отримували імуносупресивну терапію, у них антитіла зникають дуже швидко. Ми своїх лікарів-інфекціоністів, які мали складну форму недуги, вакцинуємо за кілька місяців по тому», – поділилася спостереженням Голубовська.

«Але всіх поголовно, тільки перехворів – іди вакцинуйся, я проти», – додала вона.

Інфекціоніста також зауважила, що усі вакцини від Covid-19 мают свої переваги та недоліки, і якусь певну вона виділити не може. Однак близьким, які питають, який препарат вибрати, радить Pfizer та CoronaVac.

«Векторну вакцину AstraZeneca не рекомендувала би людям, молодшим 40 років, хоча англійці й рекомендують. Moderna теж хороша вакцина», – сказала Ольга Голубовська.

Раніше головна інфекціоністка Голубовська пояснила, чому в США більше смертей від Сovid-19, ніж в Україні.

Читайте також:

Також Ольга Голубовська розповіла українцям, як себе поводити після вакцинації від коронавірусу. Зокрема, не варто розслаблятися, слід пам’ятати про те, що після щеплення потрібно берегти себе, бо перебуваєш в стані інфекційного процесу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: