«Раніше такого не було». Медики б’ють на сполох через масове ураження коронавірусом вагітних

«Раніше такого не було». Медики б’ють на сполох через масове ураження коронавірусом вагітних
Вагітні стали частіше потрапляти до лікарень із коронавірусною хворобою
фото: adonis.com.ua

Кількість вагітних із коронавірусом значно зросла у порівнянні із попередніми хвилями пандемії

Поточна хвиля пандемії коронавірусу вирізняється новими видами ускладнень хвороби у пацієнтів. До того ж останнім часом до лікарень значно частіше стали потрапляти вагітні жінки. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів керівник Центру легеневого здоров’я Львова Любомир Рак.

«Вік хворих різний: є і молоді, і старші. Зараз у нас в лікарні перебувають 30 вагітних з Covid-19. У минулі хвилі такої кількості вагітних з коронавірусом не було», – повідомив лікар.

Щодо основних ускладнень хвороби, які зараз фіксують у пацієнтів, за словами Любомира Рака, останнім часом фіксується велика кількість випадків тромбозів, а також немало хворих мають тимчасові психічні розлади.

Щодо приєднаної бактеріальної флори (бактеріальна пневмонія), яка також є поширеним ускладненням перебігу коронавірусної хвороби, Любомир Рак повідомив, що при таких симптомах пацієнти потребують антибіотиків та антикоагулянтів (розріджувачів крові – «Главком»).

Раніше головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький розповів, що у пацієнтів з «Дельта» штамом коронавірусу нерідко з’являється бактерійна інфекція, яка важко піддається лікуванню навіть сильними антибактерійними препаратами.

Також нещодавно психотерапевтка назвала симптоми депресії після Covid-19, яку восени розпізнати важче, ніж в інші пори року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: