В Івано-Франківську ще 15 підозр на коронавірус, влада міста закликає Зеленського запровадити в Україні надзвичайний стан

В Івано-Франківську ще 15 підозр на коронавірус, влада міста закликає Зеленського запровадити в Україні надзвичайний стан

Влада Івано-Франківська закликає Зеленського ввести в Україні надзвичайний стан

«Зволікання призведе до поширення вірусу», – вважає міський голова Івано-Франківська

В Івано-Франківську з підозрою на зараження коронавірусом госпіталізували ще 15 людей, влада міста просить президента Володимира Зеленського та Кабінет Міністрів упровадити в Україні надзвичайний стан.

Про це у фейсбуці написав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Ще 15 людей перебувають у інфекційній лікарні з підозрою на вірус. Вимушені впровадити більш жорсткі заходи. Звертаємося до уряду, президента, ввести жорсткіші заходи, в тому числі надзвичайний стан в Україні, з залученням правоохоронців і Нацгвардії. Зволікання призведе до поширення вірусу! Доручити поліції, Нацгвардії, Муніципальній інспекції підсилити патрулювання на вулицях. Забезпечити цілодобове патрулювання вулиць», – написав Марцінків.

Міський голова зазначив, що відсьогодні поліція буде штрафувати людей – від 17 тисяч грн для фізичних осіб і від 34 тисяч для юридичних.

«Звертаємося до керівництва закладів: у магазини, аптеки, на ринки, допускати не більше десяти людей, які повинні зберігати дистанцію не менш як 2 метрів. Закрити ринки ми, на жаль не можемо. Звертаємося до Антимонопольного комітету, щоб не було спекуляцій на ліках та продуктах. Тримати на контролі прибирання вулиць, під’їздів тощо. Є велике прохання до людей, які повернулися з-за кордону і ще не минуло місяця – максимально самоізолюйтеся! Заради безпеки людей навколо, навіть якщо не маєте ніяких симптомів хвороби. Те ж саме стосується усіх мешканців та гостей міста – жорстко дотримуйтеся карантину», – закликав Марцінків.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області шахраї вирішили скористатися панікою через коронавірус.

Станом на ранок 20 березня в Україні зареєстровано 26 випадків зараження коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: