Як і чим зміцнити імунітет: поради лікаря Комаровського

Як і чим зміцнити імунітет: поради лікаря Комаровського
Євген Комаровський розповів секрети підняття імунітету

Комаровський наголосив, що не існує «чарівних таблеток», що дозволяють зміцнити імунітет

Лікар і телеведучий Євген Комаровський розповів, як підвищити імунітет.

Про це він заявив у своєму відеоблозі.

Лікар наголосив, що не існує «чарівних таблеток», що дозволяють зміцнити імунітет.

 За словами медика, всі препарати, які нібито піднімають імунітет – це обманки.

«Фармакологічних засобів, що підвищують імунітет, не існує. Усі ліки, нібито «для імунітету», – це облуд, бізнес на людському невігластві. Ці ліки сприяють тільки одному – добробуту тих, хто їх продає й виробляє. Крапка. Нічого я вам тут придумати не можу», – зазначив лікар.

За його словами, зміцнення імунітету – це фізичні навантаження, відсутність шкідливих речовин у харчуванні.

«Як підвищити імунітет? Фізичні навантаження, контрасти температур, гарний настрій, піднятися з дивану, бігати, стрибати, дихати свіжим повітрям – ось цим шляхом і рухайтеся», – порадив Комаровський.

Також лікар пояснив, чому він «проповідує» хрін, цибулю й часник як засоби для підвищення імунітету.

«Як тільки я скажу, що за допомогою цибулі, часнику й, особливо, за допомогою хрону можна підвищити імунітет – ми відразу ж виявимо, що ціни на них зростуть у кілька разів, і винен, природно, буде Комаровський, який «перебуває в жорсткій змові» з виробниками часнику. Хочете їсти хрін, цибулю і часник? На здоров’я! Якщо ви ставите на одну чашу терезів ці продукти, а на іншу – їжу в ресторанах і фаст-фудах як те, що пригнічує наш імунітет (до речі, там є і здорова їжа, але вам же потрібно з'їсти найбільший гамбургер!), то є й інша, що його точно пригнічує», – розповів Комаровський.

Спеціаліст запевнив, що корекція імунітету можлива тільки при дотриманні і кореляції таких параметрів, як: перебування на свіжому повітрі, правильне харчування і фізичні навантаження.

«Є солодка коричнева вода з бульбашками, де на її один літр припадає 220 грамів цукру. Є ваш спосіб життя, коли протяг – це найстрашніше, що можна собі уявити. Коли жодної фізичної активності. Коли діти сидять, утупившись у смартфони, не гуляють, міряються не досягненнями в спорті, а кросівками й телефонами – у кого крутіше. Жити треба по-людськи! Фізичні навантаження, посміхатися, водити дитину до школи, де звертають увагу не тільки на науку, а й на здоров’я. За будь-якої погоди діти повинні гуляти по чотири години на день. Хочете їсти хрін, цибулю і часник? На здоров’я!» – пояснив Комаровський.

Також він розповів про зв’язок кисломолочних бактерій з імунітетом.

«Це взагалі добре. І я обома руками за них. Найбільшою проблемою сучасності є найвища чистота. Із погляду нашої еволюції ми живемо в практично стерильних умовах. Імунна система наших дітей не може нормально розвиватися, тому що діти після народження потрапляють у практично стерильне середовище – усе миють, кип’ятять, дуже часто стерилізують. А зараз із урахуванням коронавірусу – усі ці санітайзери, дезінфектори, хлор, ультрафіолетове опромінення – ми поміщаємо дитину в практично стерильне середовище. Імунна система, яка щодня повинна зустрічатися з мільярдами бактерій, зустрічається тільки з мільйонами, недопрацьовує, після цього імунна система починає кидатися на все, що трохи схоже на бактерії або віруси – і ми маємо жахливі спалахи алергічних захворювань, аутоімунних захворювань. І коли в нас є можливість хоча б за допомогою їжі дати дітям додатково якісь мікроорганізми, які природно зустрінуться з системою імунітету, але які не є небезпечними й будуть тренувати імунну систему – це здорово», – вважає лікар.

Комаровський підкреслив, що звичайно, надійніший спосіб профілактики проблем з імунітетом – це не кисломолочні бактерії.

«Це різноманітне харчування, відсутність стерильності, ніколи не годувати дітей, якщо вони не хочуть їсти, а змінювати спосіб життя, щоб у них був апетит. Але в комплексі заходів, спрямованих на стабілізацію імунної системи, кисломолочні продукти – усе це круто, друзі, – резюмував телеведучий.

Нагадаємо, лікар Комаровський назвав найкращий спосіб профілактики Covid-19

Раніше відомий телеведучий і лікар Євген Комаровський розповів, що виготовлення дезинфікуючого засобу власними руками вимагає компонентів, які легко дістати.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я України поки не вирішили, чи будуть вакцинувати тих, хто вже перехворів на коронавірус. Це питання зараз обговорюють на рівні провідних вчених.

До слова, глобальний механізм Covax підтвердив виділення Україні вакцини від коронавірусу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: