Вибухи в Криму. Уся хронологія подій 16 серпня (фото, відео)

Вибухи в Криму. Уся хронологія подій 16 серпня (фото, відео)
Ранок у Криму почався гаряче
фото з соцмереж

Вибухи пошкодили залізничне полотно в районі Джанкоя – важливого логістичного вузла армії РФ

Вранці 16 серпня у районі села Майське Джанкойського району Криму сталася пожежа на майданчику з боєприпасами, вони детонували. Вибухами було пошкоджено залізницю.

ЗСУ повідомили, що в районі пошкодженої вибухами залізничної станції росіяни розвантажували військову техніку та боєприпаси, а в районі аеродрому поблизу Джанкою стояли зенітно-ракетні комплекси.

Вибухи в Криму. Уся хронологія подій 16 серпня (фото, відео) фото 1

Момент вибухів потрапив на відео. 

08.00 – На місце події вирушила місцева окупаційна «влада» на чолі із самопроголошеним прем'єр-міністром окупованого Криму Сергієм Аксьоновим.

Російські ЗМІ з посиланням на місцеву адміністрацію повідомили про те, що «сталася пожежа з детонацією».

9.00 – серія вибухів, які пролунали в тимчасово окупованому Криму, спричинила паніку серед місцевого населення, і росіяни вже кинулися втікати з півострова. 

Згодом у міноборони Росії підтвердили вибухи боєприпасів. За їхніми даними, займання сталося на майданчику тимчасового зберігання боєприпасів однієї з військових частин. 

10.00 – Аксьонов повідомив про двох поранених серед цивільного населення. Триває евакуація мешканців із населеного пункту Майське. 

Міністерство оборони РФ заявило, що причиною вибухів на околицях Джанкоя в окупованому Криму є нібито загоряння на майданчику тимчасового зберігання боєприпасів. Інформацію про втрати серед особового складу військової частини замовчують.

10.20 – радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував вибухи на складі боєприпасів в окупованому Криму, які пролунали вранці у вівторок, 16 серпня. Подоляк назвав вибухи та пожежу у військовій частині РФ «демілітаризацією в дії».

11.00 – очевидці розповіли про наслідки вибухів в окупованому Криму. Житель Майського, який працює у сільському будинку культури, розповів, що вже кілька годин поспіль триває детонація снарядів. За його словами, в багатоквартирних будинках повилітали вікна. 

12.00 – ЗСУ повідомили, яку техніку рашисти зберігали під Джанкоєм. Незадовго до вибухів в цьому районі російські окупанти значно посилили ППО. Російські загарбники на аеродромі під Джанкоєм зберігали близько 50 одиниць різної техніки.

13.00 – Постійна представниця президента України в Криму Таміла Ташева закликала українців, які проживають на півострові, бути обережними і ховатися в разі чого в обладнаних місцях і підвалах.

14.00 – Детонацію боєприпасів у військовій частині під окупованим Джанкоєм вороги визнали надзвичайною ситуацією, повідомив Аксьонов. Отже, окупанти розширюють межі режиму надзвичайної ситуації регіонального характеру, який було запроваджено раніше через вибухи в Новофедорівці, з урахуванням постраждалих населених пунктів у Джанкойському районі.  

За словами Аксьонова, у найближчих до військової частини населених пунктах є згорілі будинки. За його даними, людей у зону оточення не пускають.

Внаслідок вибухів на території військової частини під Джанкоєм в тимчасово окупованому Криму снаряди, які там зберігалися, розкидало по окрузі.

15.00 – Вибух складу боєприпасів у Джанкойському районі у тимчасово окупованому Криму – це робота елітного українського підрозділу. Про це на умовах анонімності газеті The New York Times повідомив український високопосадовець.

16.00 –  Кількість охочих виїхати з окупованого Криму після вибухів під Джанкоєм стрімко зросла. Однак люди не можуть цього зробити через введені окупаційною владою обмеження. Як видно з відео, оприлюднених у мережі, на вокзалі Сімферополя утворилися величезні черги. Попри ажіотаж окупаційна влада Криму скоротила кількість потягів, якими можна виїхати до Росії. Місцевих та туристів відправляють на автобуси та везуть до станції Владиславіка, де уже чекають поїзди. 

17.00 – На авіабазі ВМФ Росії у Гвардійському поблизу Сімферополя в окупованому Криму під час вибухів 16 серпня перебувало 24 літаки. Про це повідомив керівник проєкту Bellingcat та журналіст Христо Грозев.

20.00 – Журналіст програми розслідувань «Схеми» Кирило Овсяний опублікував знімки наслідків вибухів на російському складі боєприпасів під Джанкоєм в окупованому Криму.

вибухи.jpg (267 KB)

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Криму біля селища Новофедорівка 9 серпня пролунали потужні вибухи. Вибухи сталися поряд із військовим аеродромом, звідки зазвичай злітають російські літаки, що атакують ракетами південь України. Внаслідок вибухів було знищено від восьми до 24 одиниць російської авіатехніки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: